Saml dine lån

HannahTs billede
0
Din bedømmelse: Ingen

Saml dine lån og fokuser

Kig betingelserne for alle dine forbrugslån igennem. Er der nogle, der er lidt gunstigere end andre? Det kan være en god ide, at flytte et forbrugslån til et andet kort, hvis renten er lavere. Hvis din samlede forbrugsgæld er for stor til at være på ét kort kan du betale det maksimalt mulige på de dyreste lån og det minimale på de billige lån. Når det dyreste lån er væk skal du flytte fokus og starte aggressivt med at afdrage på det næste (næstdyreste).

Familie og venner

Måske har du noget familie eller nogle venner, hvor du kan låne penge til lavere renter, end dem du betaler nu?
Hvem ellers kender, elsker og stoler på dig som de? Højst sandsynligt kan du opnå en langt bedre rente, ved at låne af dem frem for bankerne eller lånefirmaerne. Husk dog at det er meget dumt, at låne af nære bekendte, hvis du ikke er 110% sikker på, at du kan afdrage lånet, som i har aftalt.

Aftale med kreditorerne

Hvis alt er forsøgt, og det bare ikke kan lade sig gøre, at afdrage på dit kviklån, kan det være en mulighed, at lave nye aftaler med lånefirmaerne. Når alt kommer til alt driver de en forretning. Hvis de har udsigt til at miste penge, fordi du er ved gå personlig konkurs, overvejer gældssanering eller andet drastisk kan de være til at tale med.
Forklar dem situationen uden at klynke. Fortæl dem det som det er, at der løber flere renter på, end du kan afdrage hver måned. Fortæl, at din eneste mulighed er ændrede afdragsbetingelser. Alternativt kan du ikke udelukke en personlig konkurs. Det er meget svært, at få lånefirmaer til at ændre betingelserne midt en periode, men du har alt at vinde og kun tid at tabe.

Sidste mulighed: Konkurs

Hvis det ikke er muligt, at komme ud af gælden indenfor overskuelig tid. Jeg vil mene 5 år. Så kan du gå til en advokat og få ham til at hjælpe dig med at søge om gældssanering eller en personlig konkurs. Ingen af delene er specielt sjovt eller nemt. Du skal forberede dig på, at fortælle hele din historie til skifteretten og dine kreditorer. Det hele kan være spild af tid, da gæld der stammer fra forbrugslån, ikke normalt giver mulighed for f.eks. en gældssanering.

Annonce