Vordingborg Nordhavn

4
Gennemsnit: 4 (4 stemmer)
Nordhavnsvej 32
Vordingborg 4760
Danmark
55° 0' 13.6836" N, 11° 54' 56.6532" E

File 5721

Vordingborg havn er en naturhavn, og er placeret på sydsiden af Sjælland. I 2004 blev havnen renoveret med helt nye broer, og der er blevet væsentlig flere gæstepladser. Der er etableret brohoveder, som gør havnen rolig ved syd-østlig vind. Havnen er charmerende, idyllisk og centralt beliggende i forhold til en god handelsby. Vordingborg har været en vigtig strategisk by siden vikingetiden, og det bærer både byen og området præg af.

File 5722

Fin legeplads til børnene lige ved klubhuset

Der er gratis internet i havnen. Der kan bestilles morgenbrød hos havnebestyreren. Toilet og badebygningen er aflåst med en kodelås - koden står på havneafgift kvitteringen.

Sejlklubben Snekken har hjemhavn i Vordingborg Havn.

Seværdigheder

Vordingborg slotsruin er resterne af den middelalderlige kongeborg Vordingborg slot. Slottet blev grundlagt af Valdemar Den Store omkring år 1160, og er senere blevet udbygget af Valdemar Atterdag i 1360erne. Gåsetårnet er det mest velbevaret fra kongeborgens tid. Tårnet krones af en gylden gås. Efter sigende satte Valdemar Atterdag en gylden gås på tårnets top, der til evig tid skulle skrige sin hån ud over Hansestæderne.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Thor.chrats billede

God havn. Lå godt i fiskerhavnen inderst.

Annonce