Vesterø Havn

3.333335
Gennemsnit: 3.3 (3 stemmer)
Havnepladsen 2
Læsø 9940
Danmark
57° 17' 47.4432" N, 10° 55' 26.472" E

Vesterø havn er placeret på nordvestside af Læsø. Havnen er en kombineret færge-, fiskeri og lystbådehavn. Havnen blev anlagt i 1872 for at sikre øens forsyninger, post og persontransport fra Frederikshavn.

Havnen byder på moderne servicefaciliteter, såsom toilet, bad, telefon, vaskeri. Servicebygningerne er opført i rødmalet træ og med små hvide kviste. Der er fine indkøbsmuligheder lige ved havnen, hvor man kan proviantere. Derudover findes der flere restauranter og en fiskehandler.

Der afgår bus til Byrum (7 km) og Østerby Havn (12,5 km) fra havnepladsen. Det er også muligt at leje cykler eller en el-bil få hundrede meter fra havnen.

Seværdigheder

Der er en god og børnevenlig sandstrand syd for havnen.

Tæt på havnen ligger Læsøs Søfarts- og Fiskerimuseet, der byder på en udstilling om øens fiskeri, skudehandel og skibsbyggeri. Der har været en lang og stolt skibsbygningstradition på Læsø, og man kan på museet se det værktøj, som skibstømrerne og sejlmagerne anvendte til deres arbejde. Søfarts- og Fiskerimuseet holder til på adressen Vesterø Havnegade 5.

I Byrum 7 kilometer fra havnen finder man Læsøs Museumsgård, der har navnet På Lynget. Gården er et frilandsmuseum og er et af de få rigtige tanghuse, Læsø har tilbage. Gården var beboet indtil 1949, men indboet står nærmest uberørt siden 1860. Et besøg på gården er en enestående chance for at opleve og høre om et ægte læsøhjem.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Bjarne Justesens billede

Besøgte havnen i sommeren 2012. Kom ind kl. 23.30 i bulrende mørke til en overfyldt havn. Lagde os uden på en af de sidst ankomne som nr. 8. Fantastisk idyl med musik fra kroen og hygge-snakken i de forskellige både. Store Norske motorbåde med undervandslys - jo det var et flot skue.
Rigtig god havn, og genial fundet på at lægge trosser ud fra midten af havnen til boldværket (under vandet), så vi ikke skal knokle med hækanker. Fantastisk flinke havneassistenter, gode toiletforhold, masser af borde/bænke og grill pladser - jo en rigtig god havn.

Poul Erik Kristoffersens billede

Anløb vesterø havn i lidt slaskevejr og fandt en fin plads langs kajen
En dejlig havn med mange både (august 2013). Vesterø havn er en havn med miljø og fine forhold. Rene toiletter og bad og en flink havnefoged.
Nu har vi tænkt os at tage bussen (gratis) til østerby havn hvor der er hummerfestival 2013.

Det er nok ikke sidste gang jeg besøger vesterø.

Poul Erik

Annonce