Vemmenæs Havn

5
Gennemsnit: 5 (1 stemme)
Lundbyvej 107
Tåsinge, Svendborg 5700
Danmark
54° 58' 19.0812" N, 10° 40' 40.548" E

Vemmenæs Havn er beliggende på Tåsinges østlige kyst. Havnen er en tidligere færgehavn for færgen, der sejlede mellem Tåsinge og Langeland indtil 1960, hvor Langelandsbroen blev bygget. Havnen har begrænset med faciliteter, men ligger i naturskønt område.

Vemmenæs Bådelaug har hjemhavn i Vemmenæs Havn.

Seværdigheder

Et mindesmærke for nedstyrtede engelske piloter fra 2. Verdens krig er rejst ved Vemmenæs.

Valdemars Slot vil være en oplagt seværdighed at besøge. Slottet er opført af Christian den VI til hans søn Valdemar Christian. Siden 1974 har Valdemars Slot været åbent for publikum. Det betyder, at man en stor del af året kan man gå i de smukke sale, hvor man kan beundre indretningen og alle de historiske detaljer. Det er også lidt specielt, idet ejerne af slottet stadig bor på slottet, og lader de besøgende opfatte sig selv som slottets personlige gæster.

Danmarks museum for lystbådesejlads ligger placeret i idylliske og historiske omgivelser på Valdemars Slot. Her fremvises flere både og joller, der repræsenterer dansk lystsejlads. Derudover et stort udvalg af maritime effekter, media, signalflag og meget mere. Museet er åbent fra 1. juni til 31 august 2012.

Annonce