Saltholm (Barakkebro)

0
Danmark
55° 40' 1.5312" N, 12° 44' 31.3224" E

Saltholm er beliggende i Øresund, og øen er 16 km² stor. Saltholm har en lille anløbsbro, der er placeret på øens nordvest side - broen kaldes Barakkebro. Saltholm har tidligere under pestens hærgen været anvendt som karantæne område for folk, der ønskede at besøge København.

Saltholm blev fredet i 1983. Bortset fra to gårde, en kro og et par sommerhuse, har øen ingen bebyggelse.

Seværdigheder

Saltholm har et rigt fugleliv - faktisk et af Danmarks rigeste fugleliv. I træktiden kan der op imod 70.000 fugle på øen. I perioden 1. april - 16. juli, er den er der fra Holmegården og syd på, lukket for offentligheden på grund af fuglenes yngletid. Den sydligste del af Saltholm er lukket for færdsel helåret, hvilket også gælder de lavvandede område omkring sydøen og Svaneklapperne.

Øens planteliv er præget af en rig variation. Her kan man finde, som en af de eneste steder i Danmark, Blå Iris. Blå Iris blomstrer i juni.

Hvis man ikke stikker så dybt, vil det være synd, hvis man på en god sommerdag ikke går ind til Barakkebroen og tager en gåtur og frokost. Et par hundrede meter fra havnen har én af øens få, faste beboere, Hans Zimling, lavet et lille museum med bl.a. gammelt husgeråd, der har været brugt, da Saltholm var mere beboet og kalkudvinding holdt det lille samfund kørende. Der er også rester af nogle af de bomber, der blev kastet over øen under 2. Verdenskrig, fordi flyene ikke kunne lande med den ekstra last, de ikke havde afleveret. Hans Zimling er altid god for nogle røverhistorier, når man besøger hans museum. Der er ca. 1,6 meter vand i renden ind til Barakkebroen, den er smal, og man skal tage strømmen i Øresund med i beregningen, når man styrer ind.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Hans Kurt Pedersens billede

Vi var inde for at se den nye havn.Det koster nu 100 kr.pr.anløb.

Hr Darlings billede

Er der nogen der ved om havnedybden har ændret sig, efter den nye havn er bygget?

Annonce