Præstø Havn

4.5
Gennemsnit: 4.5 (2 stemmer)
Havnepladsen 14
Præstø 4720
Danmark
55° 7' 28.2108" N, 12° 2' 31.092" E

Præstø havn er placeret på sydøstkyst af Sjælland i Præstø Fjord. Havnen er en naturhavn, og den er omkranset af købstad, skov og fjord. Havnen har tidligere været en travl trafik havn, og nu står bygninger som toldbygningen og pakhuse tilbage som en erindring om de gamle dage. Bygningernes idylliske udseende rammer havnen ind, og de er blandt andet med til at give havnen en unik atmosfære.

Præstø er også kendt som Gøngernes by efter gøngehøvdingen Svend Poulsen, der sammen med sine snaphaner kæmpede mod svenske soldater i 1600-tallet.

Der er gratis trådløst internet overalt i havnen. Fiskepigen er havnens fiskebutik og røgeri. Der er også flere caféer og butikker ved havnen.

Præstø Sejlklub har hjemhavn i Præstø Havn.

Seværdigheder

Der er en fin badestrand cirka 150 meter fra havnen.

Anlægget ved Frederiksminde er et besøg værd. Dette lille parkanlæg ved hotel Frederiksminde - ligger på Klosternakken lige ved kirken og har Præstøs flotteste udsigt. Parken har forskellige mindesmærker - herunder en statue af en Snaphane. Gøngehøvdingens krigsmænd blev kaldt for snaphaner.

Brandhistorisk museum viser Præstø brandvæsens historie. Der er blandt udstillet gamle slukningskøretøjer og hestevogne. Præstø har flere gange i historien været hærget af store brande.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
bendsens billede

Ved nordlig vind kan havnen godt være noget urolig at ligge i, i hvert fald på de ydre broer.

Annonce