Nyord Havn

4.5
Gennemsnit: 4.5 (2 stemmer)
Nyord Havnevej
Stege 4790
Danmark
55° 2' 21.4152" N, 12° 11' 37.1328" E

File 5719

Nyord er placeret mellem Sjælland og Møn i nærheden af halvøen Ulvshale og skilles fra denne af det smalle, dybe Ulvshaleløb, kaldet Strømmen. Øens bebyggelse ligger samlet i Nyord By, der gemmer sig bag en bakke i læ for nordenvinden. For omkring 100 år siden boede der 360 mennesker i byen ­ i dag højst 50. Biler er forbudt i Nyord By. Der er busforbindelse til Stege. Bussen kører lige over for Noorbo Handlen.

Et besøg på øens kro Lollesgaard kan varmt anbefales. Der er som at træde 150 år tilbage i tiden, når man sidder i de gamle stuer. Maden er god og betjeningen i top.

Der er muligt at proviantere i en lille træskurskiosk med et ok udvalg i selve Nyord by. Drej til venstre, når den ottekantet kirken mødes, så kommer man frem til den lille butik. Det tager små fem minutter at gå op til kiosken fra havnen.

Seværdigheder

Det er en seværdighed i sig selv at gå rundt på øen. Mange af gårdene og husene er gamle. Man kan stadig se den gamle købmandsbutik, hvor den berømte Elly Hansen i mange år drev købmandsbutik.

Nyord kirke er lille, ottekantet, interessant og er placeret midt i byen.

Noorbo Handlen er en lille hyggelig café kombineret med salg af spirituosa i løsvægt og kunsthåndværk. Det er også her man kan købe Nyord Sennep. Forretningen er en oplevelse i sig selv, her er så meget forskelligt at se på.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Kombos billede

Ahh, min yndlingshavn

Trine Søes billede

Det er en dejlig havn - også en af vores favorit havne. Lille og meget hyggelig. Flot udsigt til alle retninger.

Annonce