Lemvig Marina

3.25
Gennemsnit: 3.3 (4 stemmer)
Vinkelhagevej
Lemvig 7620
Danmark
56° 33' 57.24" N, 8° 17' 53.16" E

Der er badefaciliteter, grillplads, slæbested og mastekran med kapacitet til at løfte både på op til 10 tons. Campingplads, restaurant, sommerhusområde og kiosk findes i umiddelbar nærhed af marinaen. Desuden er der kort gåafstand via. Strandvejen til byens centrum, hvor der er en hyggelig gågade med gode butikker.

Lemvig er anlagt ved en naturlig havn i Lem Vig. Byen nævnes første gang i 1234, og den omtales som privilegeret købstad i 1471. Byen fungerede som gennemfartssted på vejen til Thy, men var dog middelalderen igennem en meget lille by. I perioden fra ca. 1100-1825 var Limfjordens vestlige udløb sandet til, så al trafik ind og ud af Limfjorden foregik mod øst.

På Lemvigegnen er der flere muligheder for at nyde de gode danske råvarer. Landbruget spiller en vigtig rolle i området og med Vesterhavet som nabo, er her naturligvis adskillige steder, hvor du kan spise fisk. I byen finder du en række restauranter og spisesteder med hver sit særpræg

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
HenningOlsens billede

Lemvig Havn er noget mere interessant for os, som jævnligt gæster Lemvig. Man kan lægge til helt inde i den hyggelige by, lige neden for en café, eller sammen med de flotte 2-mastede træbåde, som de har en del af inde i byens havn.
Lige nu er Lemvig travlt beskæftiget med at sikre byen mod stormflod, og laver en lang barriere, der samtid tjener som kunstnerisk udsmykning, og praktisk ryglæn for mange gode pladser til grill, børneleg eller petanque.
Når de bliver helt færdig bliver det bestemt én af de smukkeste perler i Limfjorden.

Annonce