Holstebro-Struer Lystbådehavn

Viser nuværende, publicerede udgave af harbour Holstebro-Struer Lystbådehavn, sidst redigeret af wsj den 25/01/2015 - 21:56
0
Havnens telefonnummer: 
97 85 02 28
Kulgade 6
Struer 7600
Danmark
56° 29' 39.516" N, 8° 35' 29.2632" E
Havnepenge: 

Alle både uanset størrelse koster 126 kroner i døgnet.
Medlemmer af frihavnsordningen betaler 30 kroner i miljøafgift.
Havneafgiften er inklusiv el.

Antal havnepladser: 
492
Frihavn: 
Frihavn
Blå flag: 
Blåt flag

Holstebro-Struer Lystbådehavn er placeret i Limfjorden, og er Limfjordens største havn. Der er cirka 20 sømil til Nykøbing Mors. Havnen blev oprettet i 1856 af Holstebro købstad ved ladepladsen Struer. Først i 1917 blev den nyudnævnte købstad Struer medejer af sin egen havn. Derfor hedder havnen stadig Holstebro-Struer lystbådehavn.

I forlængelse af Sejlklubbens klubhus findes Lystbådehavnens bade- og toiletfaciliteter. Her er der ligeledes mulighed for at benytte møntvask. I havneområdet er der adgang til gratis trådløst internet.

Struer Sejlklub har hjemhavn i Holstebro-Struer Lystbådehavn.

Seværdigheder

Struer Museum i Søndergade 23 byder blandt andet på en udstilling omkring byens mest kendte virksomhed Bang & Olufsen. Derudover udstillinger omkring byens historie og udvikling. Bemærk at museet holder lukket på mandage. Voksne betaler 60 kroner i entré og børn kommer gratis ind.

Sarpsborgpige er byens varetegn, og er placeret ved havnen. Skulpturen er udført af kunstneren Kåre Orud, og er en gave fra den norske by Sarpsborg. Byen skænkede skulpturen til Holstebro-Struer Havn i 1948 i taknemlighed over de fødevareforsyninger, som nordmænd modtog udskibet fra Stuer lige efter 2. verdenskrig.

Besejling: 
Holstebro-Struer lystbådehavn kan anløbes døgnet rundt. Fra Struer Bugt leder havnens båker ind i 179,7°. Der styres mod styrbord ved havnindløbet for at nå lystbådehavnen. Lidt større både kan med fordel placerer sig i gammel havn. Lystbåde må ikke ligge i Østbassinet eller omkring Struer Skibsværft. Der er en fartbegrænsning på 3 knob i havnebassinet.

Annonce