Hesnæs Havn

5
Gennemsnit: 5 (1 stemme)
Bønnetvej
Stubbekøbing 4850
Danmark
54° 49' 23.4192" N, 12° 8' 16.1412" E

Hesnæs havn er beliggende på Falsters østkyst, og er den eneste havn på falsters østkyst. Havnen er et lille fiskerleje, og det er en meget rolig havn. Havnen byder ikke på det store faciliteter.

Området er kendt for sine specielle rørklædte huse. Husene opførtes efter stormfloden i 1872 og vedligeholdes efter en lokalplan, der sikrer den særlige byggestil og miljøet i Hesnæs.

Seværdigheder

Hesnæs by er en seværdighed i sig selv. Landsbyen kendetegnes ved sine særprægede gamle huse, hvor både murerne og taget er pakket ind i strå. Denne byggestil ses ikke andre steder i Danmark.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Annette Horns billede

Der er nu kommet fiskevogn hver torsdag, fredag 09.00- 18.00 og lørdag fra 08.00-14.00.
Området omkring havnen er ideel til gåture. Mod syd, gennem skoven, eller på vejen kan man finde traktørstedet Pomlenakke. Ud over en dejlig isbåd er der en dejlig reataurant. Mod nord er der lavet stil til cykler gennem skoven til de smukke skrænter.
Havnen mod syd er børnevenlig. Sandet er som på Marienlyst. Stranden nord for havnen er lidt mere stenet. Til gengæld bliver der hurtigt dybt.
Købmand findes i Horbelev eller Moseby, ca 4 km fra havnen. Eller med bus til Stubbekøbing.
Havnen er utrolig hyggelig og fredelig

Annette Horns billede

Der skulle selvfølgelig have stået. ..."Ud over en dejlig isbod er der en dejlig restaurant. (Lukket mandag). od nord er der lavet en sti....."

Annette Horns billede

Fra lørdag d. 22 juli 2012 og to uger frem har beboere og sejlere lavet kunst og kunsthåndværk marked på havnen.

Annonce