Hals Havn

2.4
Gennemsnit: 2.4 (5 stemmer)
Havnen 11
Hals 9370
Danmark
56° 59' 26.3184" N, 10° 18' 28.926" E

Hals havn er placeret ved den østlige indsejlingen til Limfjorden på Jyllands østkyst. Hals fik købstadsrettigheder i 1656, og byen fungerede længe som toldby for skibe, der skulle ind i Limfjorden.

Der er gode indkøbsmuligheder cirka 500 meter fra havnen, hvor man også finder flere spisesteder.

Der afgår bus til og fra Aalborg, bussen hedder metrobus nr.1. Færgen til Egense af går fra Hals, overfarten tager cirka 5 minutter. En billet koster 12 korner, og børn under 7 år er gratis.

Hals Bådelaug holder til i Hals havn.

Seværdigheder

Hals Museum er et kultur- og lokalhistorisk museum med permanent udstilling om livet ved hav og fjord, på land og i by, samt skiftende særudstillinger. Museet holder til på Hals Skanse.

Hals Skanse er bestemt et besøg værd. Skansen er blevet anlagt for at beskytte indsejlingen af Limfjorden. Skansen er Danmarks bedst bevarede enkeltskanse fra renæssancetiden. Voldene står stort set som i 1654. Her er krudtmagasin fra 1600-tallet og et tøjhus fra 1812. De tyske tropper benyttede skansen under 2. verdenskrig som hovedkvarter.

Hals Golf Klub ligger hvor Limfjorden munder ud i Kattegat. Fra mange af banens huller, har man en enestående udsigt over fjord og hav. Banen er en kombineret seaside og skovbane med huller direkte ud til fjorden, mens andre er omkranset af skov. En både sjov og udfordrende bane. Greenfee for gæstespillere er 300 kroner i hverdagene og 350 i weekenderne.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Sejlerdonnas billede

En dejlig havn med et godt miljø og en meget rimelig havnebetaling

Annonce