Gåbense Havn

Viser nuværende, publicerede udgave af harbour Gåbense Havn, sidst redigeret af wsj den 22/09/2018 - 12:45
4.666665
Gennemsnit: 4.7 (3 stemmer)
Havnens telefonnummer: 
21 43 63 44
Gåbense Strandvej 65
Nørre Alslev 4840
Danmark
54° 56' 35.7936" N, 11° 52' 51.33" E
Havnepenge: 

2018:
Både under 9 meter i længden koster 140 kroner per døgn.
Både mellem 9-12 meter i længden koster 150 kroner per døgn.
Både over 12 meter i længden koster 160 kroner per døgn.
Betaling af havneafgifen foregår ved selvbetjening. Man henter en selvbetjeningskuvert i kassen ved klubhuset. Skiltning på klubhuset og på broerne fortæller, hvordan man bærer sig ad. Om aftenen vil havnefogeden sikre sig, at alle har forstået vejledningen og har betalt havneafgiften.

Antal havnepladser: 
82
Antal af gæstepladser: 
14
Frihavn: 
Nej
Blå flag: 
Nej

Gåbense Havn er placeret på nordsiden af Falster. Havnen stikker udfra kysten.

Hele havneområdet har gratis internetopkobling. Til havnen er knyttet et funktionelt klubhus, sanitetshus, en åben terrasse og en lukket terrasse, hvortil der er adgang for alle sejlere. Endvidere har havnen et offentligt toilet, som kan bruges af alle. Nærmeste indkøbsmulighed er placeret 2,6 kilometer fra havnen, og er en DagligBrugs i byen Orehoved.

Havnen har i alt 6 cykler, der kan lånes, så det er muligt at komme omkring. Derudover er der busforbindelser til Vordingborg, Nørre Alslev og Nykøbing Falster.

Gåbense Bådelaug har hjemhavn i Gåbense Havn.

Seværdigheder

Der er en rigtig god badestrand lige ved havnen.

Gåbense Færgegård består af en trelænget bygning, der er fredet. Færgegården er placeret tæt på det gamle overfartssted mellem Sjælland og Falster. Færgegården har fungeret som overfartssted siden 1500 tallet. Færgegården har haft kendte overnattende - blandt andet H.C. Andersen og flere kongelige.

Besejling: 
Gåbense Havn kan anløbes døgnet rundt. Havnen anløbes gennem en Nord-Syd gående gravet rende med en dybde på 2 meter. Anduvningsmærket er en rød flydetønde med topbetegnelse. Afmærkningen indtil havnen skal nøje respekteres, da der er lavt vand på begge sider udenfor afmærkningen. Havnen har endvidere 2 røde fyrbåker, der leder ind i kurs 178,5°. Der er en fartbegrænsning på 3 knob i havnebassinet.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Allan Lavridsens billede

Tak for gæstfriheden og lån af deres gode faciliteter, vi kommer snart forbi

Annonce