Fur Havn

3.6
Gennemsnit: 3.6 (5 stemmer)
Stenøre 11
Fur 7884
Danmark
56° 48' 12.1644" N, 9° 1' 13.5984" E

Fur havn er placeret på sydsiden af øen Fur, der ligger i Limfjorden. Havnen fungerer som en kombineret fiskeri- og lystbådehavn. Havnen er forholdsvis åben mod syd, og kan derfor være noget urolig ved sydlige vinde, samt når både der laver store bølger passerer tæt forbi.

Der er opstillet grillpladser på havneområdet, som man frit kan benytte. Man kan gratis benytte tekøkkenet i servicehuset.

På Turistkontoret lige ved havnen kan du leje cykler, og på den måde nemt komme øen rundt. Det er også på turistkontoret, du kan få yderligere oplysninger omkring specielle arrangementer på øen - der er mange forskellige i løbet af sommeren.

Der afgår færge til Branden på Salling - overfarten tager cirka 5 minutter.

Fur Bådelaug har hjemhavn i Fur Havn.

Seværdigheder

Fur Museum viser en enestående samling af 55 millioner år gamle forsteninger, der er fundet i moleret.

File 3155

Der er masser af fossiler på Fur Museum

De fortæller om istidens spændende landskab og befolkningens liv og levned fra stenalderen frem til i dag. På museumsgården er udstilling fra livet på Fuur gennem de sidste 200 år. Ved museumsgården står Tarris Mølle, der er Danmarks sidste kludesejler.

Fyr Bryghus og Restaurant Bryghuset er indrettet i rød træbygning fra 1926. Fur Bryghus producerer cirka 400.000 liter øl, der sælges over hele landet. Bryghuset har fået placeret to ankerbøjer udfor Bryghuset til lystsejlere med den specielle tekst: Fur Bryghus - parkering til glæde for lystsejlerne.

File 3158

Rundvisning på Fur Bryghus

I ugerne 26 til og med 31 er der fast rundvisning hver tirsdag og torsdag klokken 16.00. Rundvisningen koster 85 kroner per person. 

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Karen Margrethe Glintborgs billede

Dejlig havn med charme og en god musling dag

Else Mørks billede

Populær havn, hvor det kan være vanskeligt at få plads, hvis man kommer sidst på eftermiddagen. Gode ankerpladser vest for havn. Fine badeforhold men elendigt klubhus!

Christian von Leck Østergaards billede

Fur Havn er blebet større.

File 11955

havbumsens billede

Nu er havnen udvidet med ca 60 ekstra pladser, fine bade/toilet faciliteter, el er ikke længere indregnet i havnepengene, men betales via kort, ligeså med bad/vaskemaskine/tørretumbleren
Indvielse af den nye havn pinselørdag 2016, masser af aktiviteter og stegt grisebasse om aftenen, senere bal i teltet, se mere info på www.furhavn.dk

Annonce