Bagenkop Havn

3.25
Gennemsnit: 3.3 (4 stemmer)
Havnepladsen 22
Rudkøbing 5900
Danmark
54° 45' 5.8356" N, 10° 40' 22.0584" E

Bagenkop havn er placeret på Langelands sydvest side. Havnen er en kombineret fiskeri, færge- og lystbådehavn.

I juli måned spilles solen ned hver aften fra det 10 meter høje udsigtstårn, som står mellem det gamle færgeleje og lystbådehavnen. Der er livemusik på havnens friluftscene hver onsdag i sommerperioden.

Havnens bad og toiletfaciliteter er aflåst med en adgangskode, der udleveres ved betaling af havnepenge eller ved henvendelse til havnepersonalet. I baderummene er der opsat automater, hvortil man skal bruge et chipkort. Chipkortet trækkes i automaten ved havnekontoret. Kortet koster 30 kroner i depositum og skal fylder op med et antal kroner. Bad koster 2 kroner per minut.

I facilitetsbygningen er der et sejlerkøkken, der frit kan benyttes, når man har betalt havnepenge. I facilitetsbygningen ved havnekontoret har du mulighed for at vaske og tørre tøj gratis, du skal blot selv medbringe sæbe og skyllemiddel. Det er også muligt at låne en cykel ganske gratis, henvend dig blot på havnekontoret.

Bagekop Bådelaug har hjemhavn i Bagenkop havn.

Seværdigheder

Fakkebjerg er en fritliggende 37 meter høj bakketop. Fra bakketoppen er der en fantastisk udsigt, og i klart vejr kan man se til Tyskland. Der har tidligere ligget et fyrtårn på stedet.

Koldkrigsmuseum Langelandsfort er placeret i Bagenkop. Koldkrigsmuseum Langelandsfort giver en enestående mulighed for at få indblik i de spændinger, der eksisterede mellem øst og vest - hvor kommunisme/kapitalisme, Warzawa-pagt/Nato, magtbalance og våbenkapløb var hverdagens samtaleemner. Museet byder også på kampfly og den danske u-båd springeren, der var i aktiv tjeneste indtil 2004. Det koster 85 kroner for voksne i entré, mens børn under 18 år kommer gratis ind på museet.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
nick steffensens billede

Er man sejlet til Bagenkop, skal man huske at besøge Værkstedsgalleriet, der bla. også har maritimt inspireret kunst. God vind

HOs billede

Årets havn 2016 ?

Ja i hvert fald en kæmpe ros til Langelands kommune for det flotte resultat af den opgraderede marina i Bagenkop.
Den er som jeg mener en havn skal være, sejlermiljø, og ikke garneret med badeland, legeland og tæppeland smiley
Men sådan er vi jo så forskellige med syn på hvad sejlermiljø er, heldigvis for det.

Rigtig flot måde at sammenblande gammel fiskeri og ny havn samt ussel mammon. 

Åbenbart skal havne plantes til med ejelejligheder for økonomiens skyld, men det er lykkeds på en flot måde i Bagenkop

 

.File 12565

File 12564

File 12563

File 12561

File 12559

frk ydes billede

Det er ikke muligt at købe benzin i havnen.

Annonce