Fanny II Eideren 2014 Rendsburg-Friedrichstadt

Annonyms billede

Dette afsnit går med Fanny II fra Rendsburg til Friedrichstadt. Rendsburg er et besøg værd. Den gamle bydel med torvet, de omkringliggende smalle gader og stræder, det gamle rådhus med rådhusklokkerne, parkanlæget omkring den gamle Eiderarm. Jo der er nok at se på. En attraktion man ikke skal springe over er svævefærgen som hænger under jernbanebroen. Det er gratis at blive fragtet over NOK= Nord Ostsee Kanal som den officielt hedder. Ca 500m fra svævefærgen fører en fodgængertunnel under kanalen en tilbage til byen. Lidt historie og fakta om byen kan læses på følgende link.
http://da.wikipedia.org/wiki/Rendsborg.
Turens videre færd gik ud på NOK igen, retning Brunsbüttel. Under jerbanebroen med svævefærgen. Ved km. 40,6 bøjer man af til styrbord og ind på Gieselau kanal der er 2,81 km hvorefter man kommen ind på Norder Eider. Svinger man til styrbord kan man sejle helt ind til Rendsburg, men så er det også slut. Man har med opfyld afskåret Eideren i en Süder og en Norder Eider af praktiske hensyn. Dette kan læses i ovennævnte link.
Kort efter man er bøjet ind på Gieselau kanal kommer Gieselau slusen. Det var søndag og en turbåd var lige gået igennem slusen. Desværre var der ikke plads til andre så vi var to både der ventede på næste slusning. Det blev en tre timers ventetid. Endelig blev vi beordret ind i kammeret, men intet skete. Jeg måtte op og snakke med slusemesteren og høre om vi kom videre. Måske var svaret, der er problemer med at lukke porten. Jeg har ringet til en montør, men jeg prøver at lukke porten med nødagregatet (det er håndbetjænt) Det lykkedes selvom det varede længe. Nu var det så spørgsmålet om han kunne åbne porten igen. Det gik fint så vi to både kunne sejle videre. De var stedkendte så jeg fulgtes med dem og fik nogle dejlige oplevelser. Ved en lille ø lagde vi os ind og så var det ud at bade. Det gav mig mulighed for at vaske fribordet som efterhånden var blevet lidt beskidt. Turen fortsætter under et par broer gennem et par sluser som er til halv pris når man er flere både der sluses og endelig fremme ved slusen i Friedrichstadt. Nu vel, det var søndag og så sluses der kun om morgenen kl. 800 og igen aften kl.1700. Jeg fik derved 1 times ventetid. Jeg satte Fanny på sandet ved brinken, satte mig til hvile i havestolen og faldt i søvn. På et tidspunkt hører jeg en motor, kikker op og ser at der er grønt for indsejling i slusen. Havestolen klappes sammen, Fanny startes op. Nu var spørgsmålet om jeg kunne komme ned af sandbanken. Vanet var faldet. Motoren fik næsten fuld håndtag bak og svup, jeg var nede af sandbanken, ude i renden og atter vand under kølen. Ind i slusen og op at betale. Slusemestern grinte. Der var du heldig, var du ikke kommet med åbner jeg først igen i morgen tidlig. Kort efter slusen er indsejlingen til Marinaen på styrbord side. Et godt sted at ligge og tæt på byen som absolut er turen værd. Om byen kan læses i følgende link. http://da.wikipedia.org/wiki/Frederiksstad. God fornøjelse med videoen.

Danmark
54° 14' 15.4464" N, 9° 54' 19.6452" E
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

Annonce