olie læg fra motor

Rene Johansens billede
0
Din bedømmelse: Ingen
55° 28' 6.2508" N, 12° 11' 43.998" E

Hej alle jeg prøver lige igen for at se om der skulle være nogen som kunne give mig et godt råd. Min båds motor en Buck 20 h dicel motor lægge olie et eller andet sted jeg ikke udmilbart kan se. er der nogen som har en ide om hvd man kan gøre for at fjlsøge på det så man evt. kunne se hvor den er utæt. på forhånd tak.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Jens Kochs billede

Hej Rene

For det første skal du undersøge om det er smøreolie eller dieselolie der kommer ud på motoren. Du kan checke om det er diesel ved at se om det der er en utæthed ved brændstofpumpen, det kan være slangen der lækker ved pumpen, Hvis det er selve pumpen, så kræver det specialister.

Hvis det er smøreolien, så er der et par oplagte muligheder, det kan være toppakningen (hvis motoren er "fedtet" af olie øverst og nedefter) ved ventilerne der trænger til udskiftning, det er let selv at gøre.

Det kan også være bundkarrets pakning (hvis det kun er det, så er motoren ikke fedtet undtagen nederst), og så er det lidt mere bøvlet.

Så kan det selvfølgelig også være mere utætheder ved aksel, o.a. som kræver værkstedsbesøg.

Hilsen Jens Koch
http://www.baadteknik.dk/

Rene Johansens billede

Tusind tak der lidt at arbejde videre med. Jeg er ret sikker på at det er smøreolie der lækker har hældt over 5 liter på inden for kort tid.

wsjs billede

Hej Rene

Med den mængde olie forsvinder det jo ikke bare! Er der olie i bunden af båden eller ryger den meget og man kan lugte brændt olie?

Som jeg forstår det, kan du ikke se hvor det kommer ud, så enten bliver det brændt af, det bør du kunne lugte! Eller også kommer det ud et sted for neden. Hvis du kan få et stykke smalt hvidt lærred ind under motoren kan du måske med det søge om det er foran, midtpå eller agter det kommer ud.

Så vidt jeg kan se er du hjemmehørende i Københavns området. Jeg her selv en Bukh DV20 og har brugt KKE Motorer i Skovshoved til at hjælpe mig med de udfordringer jeg har haft. De har som regel for meget arbejde til at kunne se på noget hurtigt, men er flinke til at give gode råd og vejledning.

Håber du finder ud af hvad der er galt. Den motor er ikke til at slide op, hvis den bliver passet bare nogenlunde ordentligt. Smile

Hilsen
William

Rene Johansens billede

Der er en læg I motoren jeg har samlet alt olien op fra bunden af båden kan bare ikke finde ud af hvor læggen er . må nok ha den på land og få motoren op for at se ordentlig efter

Annonce