Begtrup Vig-Helgenæs fyr

Mikkel Skovsens billede
4.666665
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 4.7 (3 stemmer)

Beskrivelse:

Placering:

Danmark
56° 7' 5.4588" N, 10° 23' 26.718" E

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Torben Jørgensens billede

Nice Mikkel.. Respektabel krængning. Om en krængning af den kaliber giver mere fart er dog tvivlsomt. Men det er sjovt...

Smile

Mikkel Skovsens billede

Ja Torben det er sjovt Smile
Nej du har ret men tror ikke jeg kunne hente meget mere ud af maxien den gik imellem 6-6,7 knob tror det er ved at være hvad der kan hentes ud af den bette båd med fast propel Smile

Allan Stenders billede

Er også noget imponeret over dit fendertov Smile

Mikkel Skovsens billede

Du snupper bare ideen hvis du kan bruge denyes

men det er dejlig nemt bare træk i snoren og begge fender ryger op over vandlinjen selv ved stor krængning Smile

Torben H Jørgensens billede

Undskyld- men det ser nu mere prof ud hvis gider at ta' sine fender af inden man sejler ud og så har man ikke problemer med at komme ind i en fremmede havn, hvor fendere kan gør mere skade end gavn, som regel har de der lægger i havn fender på, så der sker ikke så hvis man rører naboens båd og så kan man sætte fender på når man er på plads, det er bare min mening.

Jacob Laugesens billede

Vores forsejl sad også sådan og "red" på søgelænderet. Så jeg hævede det lidt for at få det til at gå fri i bunden. Det gav også en vinkel imellem fald og stag der er tættere på det Furlex anbefaler for at undgå at faldet rulles med rundt (Næsten ingen både har den rigtige vinkel eller bare tæt på).

Nu kommer jeg til at tænke på om der er store fordele ved at have sejlet det stykke lavere. Hvad siger i?

Hilsen og god vind.
Jacob.

Christian von Leck Østergaards billede

Jeg har også sat rulle-forstaget i højeste indstilling, for jeg købte en brugt genua fra en Ylva, og den er lige kort nok. Faktisk blev der for langt mellem toppen af rulle-staget og der hvor faldet kommer ud i toppen af masten, så den snoede sig rundt og satte sig fast.
Efter jeg har hævet rulle-staget i bunden er der ingen problemer. Nej jeg ser ikke noget problem i at foggen er 30 cm højrer, fra dæk, det er jo ikke lige over vandet at den "fede" luft er, det er nok nærmere 3 m oppe og længere.

ps. Fyret på Helgenæs hedder Sletterhage fyr (@Kloge Åge)

Mikkel Skovsens billede

yesOg Åge du har helt ret Lol

Jacob Laugesens billede

Højeste indstilling? Hvordan virker det? Jeg satte bare en stump reb imellem sejlet og øjet på staget.

Christian von Leck Østergaards billede

Hej Jacob

På mit rulleforstag kan man justere højden (fra dæk) men en umbraco skrue.

File 8498

Her er det den lidt mindre krydsfog der er på, så her er fastgøringspunktet kørt helt i top, med min turgenua er punktet helt i dørken.

File 8499

Ps: Jeg fik ikke lige svaret med det samme, jeg ville gerne vise det med billeder, og det skal man jo lige huske at tage også..

Jeg er sikker på at et stykke reb ville gøre det samme, bare det ikke snor sig, men så langt skal det jo heller ikke være.

Mikkel Skovsens billede

Christian jeg var ellers lige ude ved dig i går men du var ikke hjemme så sejlede bare tilbage det var jo dejligt vejer men nok også derfor du også var ude og sejle Smile

Christian von Leck Østergaards billede

Ej hvor hyggeligt! Men jeg har et havnekort til Hou havn og det ville jeg sejle ned for at indløse, men automaten virkede ikke så jeg købte en sodavand i brugsen og sejlede hjem igen. En rigtig fin dag på vandet.

Mikkel Skovsens billede

Hvor træls men bare du fik en god tur ud af det Smile

Jacob Laugesens billede

Det er smart. Jeg satte et stykke reb i og det har virket uden problemer. På Furlex systemerne kan øjet der holder sejlet nede dreje frit så det ikke bliver snoet. Det er kun selve staget der roterer.

Hvad er grunden til at du har det lille sejl sat højt? Er det for at det ikke går i søgelænderet eller for at få en bedre vinkel imellem stag og fald i toppen? Eller noget andet?

Christian von Leck Østergaards billede

Den store genua udgik af Ylva klassen, så der købte jeg et super lækkert sejl, der ikke helt er højt nok til mit forstag. Min store genua er 130% og den er for stor at sejle kap med, den går ikke tæt nok til vinden og på kryds fylder den storen med luft bagfra.
Med det noget mindre sejl fra Ylvaèn, og en 30 cm længere bom og storsejl, kan båden nu krydse og sejler lige så stærkt med en meget bedre balance i båden.

Jeg har hævet sejlet op for ikke faldet ikke skal sno sig om staget, da det er lidt mindre.
Sejlet smutter lige over søgelænderet og det virker super godt.

/Christian

Mikkel Skovsens billede

det min originale genua den kan ikke komme højre op

men man kan sætte sådan en fætter her på for at ændre vinklen

det var den jeg talte om Christian

File 8427

Mikkel Skovsens billede

Tror det han mener er at sætte noget på til at forlænge så sejlet bliver hævet højere op over rullen så sejlet kommer tættere på maste toppen

Lidt svært at se på billedet men har prøvet at hæve mit sejl så højt op jeg kan og nu sidder knuden på fald linen næsten trukket helt i top

 

File 8429

den tingest som jeg viste tidliger kan ses på 

http://www.ullmansails-denmark.dk/?Tilbeh%F8r:Rulleforstag:Seld%E9n_Furlex

bare tryk Klik her der kan den ses i maste toppen

Annonce