At sejle er at leve - uanset bådens størrelse

HOs billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (1 stemme)

Beskrivelse:

Placering:

Danmark
55° 43' 39.4248" N, 8° 46' 15.1176" E

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Erik Hingebjerg Hansens billede

Blev det så til en tur på Kvie sø ?

bendsens billede

Da jeg for godt 11 år siden blev skilt fra en kone, som kunne blive søsyg af krusningerne i en næsespray, havde jeg en sommer tæt på Damhussøen. I den nordlige ende af søen lå der en tømmerflåde, som vist nok ind imellem blev brugt af Park & Vej til at vedligeholde springvand osv.

Når jeg var i mit sorteste humør, hankede jeg op i hunden, min cykel og 2 Bjørnebryg, og så trillede vi ned og satte os på flåden. I løbet af en time, hvor man sad og kunne mærke, man var 'på vandet', blev verden pludselig meget lysere... kan også have været Bjørnenes skyld, men pyt med det.

Resultatet blev i hvert fald, at jeg besluttede mig for, at når jeg en gang fik styr på livet igen, ville jeg have en båd. Og heldigvis havde Kone 2 det på samme måde, så da vi blev gift i 2005, var morgengaven Bente II, den Albin 25, vi tuller rundt i hver sommer.

Så hvis man har en lille smule saltvand i blodet, er det egentlig ligemeget, om det er en vandcykel, en tømmerflåde eller bare et langt karbad, som udløser det store flip. Man kan godt tvinge en sømand på land, men man kan aldrig fjerne trangen til at komme på søen igen...

HOs billede

Hej Bendsen
Hvor har du ret.
På flere tidpunkter har jeg været kørt godt og grundig træt af både og alt det arbejde der fulgte med.
Men det går gerne et halv års tid, så savnede jeg vandet igen, og har glemt alt om hvor dyrt og besværligt det var at have båd.
Engang ville vi være campister i stedet, men jeg fandt ud af det er noget dyrer at have campingvogn end båd og fuldt ud lige så besværlig, og det var lidt kedelig, så vi er sejlere igen.
Jeg savner det at vågne kl. lort om morgenen, og høre stilheden og en enkelt båd på vej ud af havnen.
Det er pragtfuld at stå ud af en havn meget tidlig og langsomt glide gennem havnens stille vand, og udenfor havnen mærke hvordan den lette vind begynder at trække i sejlene.
Og når jeg syntes det tid til at gå i land, tænker jeg tilbage på den båd-løse tid, og får fornyet energi til at vaske og bundmale igen.

bendsens billede

Hej Hr. Olsen... nå nej, HO Shock)

Gu' er der meget arbejde ved at have en båd... vi står lige midt i suppedas'en, skal i vandet om en uge og skal lige nå at rense og vokse fribord og højtryksspule og male bunden, og så i det her sure vintervejr...

MEN men men...når først det er gjort og hun ligger i, og vi sidder nede på agterbænkene og deler 2 grønne, så er det sure slæb glemt, og man nyder bare, at man har taget sig den luksus (som i parantes bemærket ikke er dyrere end at have en nyere bil) at have et flydende sommerhus...

Annonce