Vellykket TORM Grandprix i Aabenraa

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen

 

I weekenden blev der afholdt TORM Ungdoms Granprix i Aabenraa Sejl Club. Stævnet var præget af god og fair sejlads, og der blev kun nedlagt få protester. "Sejlerne har generelt givet udtryk for at det vat et godt stævne", fortæller Hans Jørn Thomsen fra Aabenraa Sejl Club, der var stævneleder for TORM Ungdoms Grandprix i weekenden.

 

File 382

Mærkerunding af 29er

Stævnet varede 3 dage, hvor bådetyperne 29er, laser, laser radial, europajolle og RS:X dystede om præmierne.

Jesper Radich inspirerede sejlerne

For at inspirere de unge sejlere og vise at kapsejlads ikke blot er et spørgsmål om at vinde eller tabe, men i mindst lige så høj grad en aktivitet man kan lære noget af, havde Dansk Sejlunion taget initiativ til et nyt tiltag. Americas Cup sejleren Jesper Radich besøgte stævnet i Aabenraa og gav ungdomsejlerne en debriefing efter dagens sejladser. Tiltaget blev positivt modtaget blandt sejlerne. Jesper havde igennem dagen observeret sejlerne på vandet fra egen jolle, og gav ved debriefingen gode råd til sejlerne. Jesper videregav blandt andet hans personlige tjekliste:

 

Radichs 4 G'er:

1. God start

    - timing

    - placering

2. God fart

    - udstyr

    - trim

    - teknik

3. God taktik

    - strategi

    - postionering

4. Godt humør

    - Ikke for nervøs

    - fejre sejre

    - lære af fejl

 

I følge Jesper er det en meget brugbar tjekliste - både når man forbereder sig til den enkelte sejlads eller som led i den længerevarende planlægning af foreksempel prioriteter igennem hele sæsonen

Resultaterne fra TORM Ungdoms Granprix i de forskellige bådetyper kan findes her

Annonce