Sejlere er spærret inde i Limfjorden

Trine Søes billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (2 stemmer)
Danmark
56° 57' 57.3912" N, 9° 11' 14.3412" E

Det finske containerskib Ramona bragede i sidste uge ind i jernbanebroen over Limfjorden. Hvert år åbnes jernbanebroen 4.000 gange, og der foretages over 10.000 gennemsejlinger. Skaderne på broklap og sporanlæg vurderedes indledningsvis at tage op til et halvt år at reparere. Det er dog ikke kun togtrafikken over broen, der bliver berørt af skaderne - lystsejlerne og havnene bliver også berørte.

Sejlerne er klemt inde

Desværre betyder påsejlingen af broen også problemer for os lystsejlere. Sejlere og havnene i den vestlige del af Limfjorden kan blive en slags gidsler sommeren over. Mange sejlere frygter, at de må aflyse deres sommertugt, da de har svært ved at komme ud af Limfjorden. Det betyder, at flere sejlere kan glemme sejlture til det sydfynske øhav eller den svenske skærgård. Weekendturene kan også kun foregå i et naturligt begrænset område.

File 6705

Mange sejlere fra Limfjorden sejler til den svenske skærgård i deres sommerferie

Det er dog muligt at komme ud af Limfjorden, men det kræver, at man er villig til at sejle en kæmpe omvej.

Havnene også berørte

Men det er ikke kun sejlerne, der er kede af situationen - også de mange havne i den vestlige del af Limfjorden går en anderledes sommer i møde. Havnene er vant til at have mange gæstesejlere fra Sverige, Norge og Tyskland. Disse gæstesejlere får i år måske ikke mulighed at komme til den vestlige del af Limfjorden via Aalborg.

File 6707

Sundsøre Lystbådehavn er en af de indespærrede havne i Limfjorden

Hvis der ikke findes en løsning, så broen kan åbnes, betyder det talmæssigt, at havnene vil gå glip af omkring 100.00 overnatninger fra gæstesejlere. Det betyder, at havnenes økonomi vil blive mere presset i år. Især de havne, der er afhængige af gæstesejlernes havnepenge og øvrige forbrug i havnene.

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Nicolai Ehlerss billede

Ja så er det jo man tænker, godt at jeg har en mast det kan lægges ned. Det tager ca. 1 time, kræver ingen kran, kun roligt vejr. Det er også smart hvis vindexen lige skal rettes osv.

 

           File 6708                               File 6709

Masten vipper over en bolt lige over øverste klampe.     Her er båden klargjordt til hjem transport, uden mastekran !

jesper B Sørensens billede

Kunne man ikke sprænge den i luften!! altså broen, ikke båden.

nå spøg til side, det er jo slemt hvis de mange havne kommer til at mangle indtægter,
forhåbentlig bliver den broen repareret hurtigt...

Erik Hingebjerg Hansens billede

Var det ikke meningen at det defekte fag skulle demonteres, og sendes til rep, hvilket så betyder at der er åben 24/7
Så er fjorden jo som et åbent fængsel og alle sejlere er glade igen Wink

Trine Søes billede

Det er vist p.t. uvist om det kan lade sige gøre - og med hvilken tidshorisont. Banedanmark forsøger at demontere brofaget og betonklodsen, så der bliver fri passage både for erhverv og lystsejlads.

Erik Hingebjerg Hansens billede

Ja, det er nok ikke lystsejlere de tænker først på, det er erhvervs sejllads, og jeg er ret sikker på at faget demonteres, da man ikke kan rette det op når det sidder på broen, så det er nok kun et spørgsmål om hvornår...

Henrik Dal Jakobsens billede

Vi her i sundsøre lystbådehavn har nok ikke den mest forkromede havn i Limfjorden, men vi er fyldt med sjæl og hygge og liv, samt cykel afstand (og gå) til det berømte Thise mejeri. Vi kan da godt være lidt spændte på om vi "mister" en Svensker eller Tysker.
Så er du Limfjordssejler så spar ikke dig selv for Sundsøre Lystbådehavn.
I mens du "venter" kan du finde og på facebook (sundsøre lystbådehavn) og www.sundsoerehavn.dk

Christian von Leck Østergaards billede

Tag det nu roligt, og giv Bane Danmark to uger til at komme med en løsning. Selvfølgelig bliver brofaget fjernet så lodsbåden og alle erhvervs bådene kan passere, og dermed også os sejlere.

Henrik Dal Jakobsens billede

Faldt lige over denne :
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2012/03/29/110129.htm
Sådan havde jeg ikke tænkt,, det kunne jo være vi fik flere Danske gæster i Sundsøre Lystbådehavn Smile

Skipper Nic.s billede

Ja igen må man så erkende, at der er ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Jeg kender godt jeres lille hyggelige havn, men hvad med myggene! eller skal man helt ind til Hjarbæk før de stikker ?

Henrik Dal Jakobsens billede

Smile I Sundsøre har vi ik' myg... har de sidste par år sejlet fra Hjarbæk og op til Virksund og videre gemmen Lovns. Synes ikke der myg problemer i Hjarbæk fjord.

Christian von Leck Østergaards billede

Uha! Hjarbæk fjord er jo ferskvand, jeg husker flere gange, under min opvækst i Viborg, at aktivister forsøgte at give fjorden salt. Sagen er den, at man byggede en dæmning, med en sluse, over Hjarbæk fjord for at ind vinde noget landbrugsjord. Nu var de vandløb der løb til fjorden imidlertid så forurenede, at det eneste liv der var i vandet, var myggelarver.
først i firserne var det en plage. Der ligger en lille havn på ferskvandssiden, altså den med myggene, bådene var sorte af myg, når man sejlede gennem slusen, og ind i saltvandet, fik myggene travlt.
Og hvad kan man så lære af det. Jeg tror at vandmiljøplanen med tiden fik lidt liv tilbage, der kunne spise myggelarver.
Jeg har ikke været der siden den gang, men jeg håber det er blevet bedre.

Skipper Nic.s billede

Vedr. Hjarbæk fjord er det vist nok blevet meget bedre. Min søster har et sommerhus i Hjarbæk, og jeg er kommet der gennem de sidste 30 år. Beundre deres Limfjords sjægte. Jeg skulle bare lige drille Sundsøre lidt, der er jo ikke så langt op til Nykøbing og Sandemose...

Christian von Leck Østergaards billede

Jeg har faktisk sejled en del Sjægt, det er et godt skiv. Jeg gik på sejler-linien på efterskolen i Kolding, der havde de sådan en, med topsejl og det hele.

De kan også tåle lidt røg der oppe, det er ikke det bare sjov i hårdt vejr, der bliver sådan en underlig krep-sø.

Henrik Dal Jakobsens billede

Der er planlagt Hjarbæk Sjægtelaug sejler op til os i Sundsøre i uge 28.
Herud over er der Megin Jolle træf i Kr Himmelfarst ferien.
Så har man lyst til at disse "joller" så kik endelig forbi.
Der kan findes ekstra oplysninger på:
http://www.facebook.com/pages/Sunds%C3%B8re-Lystb%C3%A5dehavn/1778889356...
eller
www.sundsoerehavn.dk

Christian von Leck Østergaards billede

Hej Henrik

Jeg har checkked lidt op på sagen med myggene, og du har ret, der er ikke nogen myggeplage mere. Fjorden har igen fået salt, og kvægmyggene er tilbage i sit begrænsede antal.
Så man kan roligt sejle helt til Hjarbæk havn.

Henrik Dal Jakobsens billede

Man skal bare huske at sejle efter afmærkningen, helt ind til havnen, der er super lav i Hjarbæk fjord.

Frode Larsens billede

Det bliver igen muligt at sejle gennem den beskadigede jernbanebro i Limfjorden, når den ødelagte broklap fjernes over de kommende 10 dage

Banedanmark har netop indgået aftale med Bladt Industries A/S om at fjerne den beskadigede broklap på jernbanebroen over Limfjorden.

Banedanmark er samtidig i fuld gang med den omfattende planlægning af udbedringen af skaderne på spor, bro og samt selve produktionen af en ny broklap.

"Det er en kompleks operation at få produceret og monteret en ny broklap. Samtidig er vi også i fuld gang med at undersøge om den rette løsning er samme type broklap, eller der med fordel kan monteres en anden type. Det gælder om at finde den rette løsning til hurtigst muligt at få genåbnet for togtrafikken," siger sektionschef Helle Bøhl-Møller fra BaneDanmark.

Banedanmark forventer at kunne melde ud om planen for genoptagelse af togtrafikken over jernbanebroen inden for de kommende uger.

Finn Lavlunds billede

Og nu må vi så konstatere at brofaget er fjernet og gennemsejlig igen er en mulighed. Super duper for os sejlere i Limfjorden. Nu tripper vi blot for lidt varmere vejr Wink eller rettere, jeg gør.

Trine Søes billede

Held og lykke til alle sejlere i Limfjorden, super der blev fundet en løsning, så hele sæsonen ikke blev ødelagt.

Michael B. Andersens billede

Ja, nu er broklappen fjernet så der er fri gennemsejling - "al magt til sejlerne", nu mangler
vi kun at få fjernet vejbroen - så bliver det helt godt Smile

Spøg til side, normalt har jernbanebroen været noget ustabil mht. åbningstider - det er vi så fri for nu. Vejbroen plejer at åbne hver hele time, så det er bare at planlægge ...

Sea Ladys billede

Dejligt at høre, at brofaget nu er fjernet.
Vi havde planlagt sommertogt til Limfjorden i år for første gang i vores lange sejlerliv, og så sker der lige det !!
Vi kommer i 2 omgange i fjorden, først 14 dage i juni, hvor vi sejler op fra Middelfart, lader båden ligge i 3 uger hvor arbejdet kalder, og så igen 2 uger på fjorden inden vi sejler hjem igen.
Så må vi bare håbe Bane Danmark ikke sprænger alle tidsrammer så vi kan nå at komme ud af fjorden igen inden de lukker hullet for montering af den nye broklap (men det frygter jeg nu ikke. Tænk bare på IC4 :@))

Ha' en god sommer

Michael B. Andersens billede

Ja og nu her kun godt et år senere er den så genmonteret og jeg så et tog på den så sent som idag, så mon ikke snart det hele normaliseres

Annonce