Rens dine fendere - de bliver som nye

Trine Søes billede
3.5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 3.5 (2 stemmer)

Fendere fungerer som en buffer mellem båden og bådpladsen. De sikrer din båd mod ridser og skader, når båden gnider sig op ad kajen eller andre både i havnen. Desværre bliver fendere med tiden lettere triste at kigge på – de har sorte skrammer eller pletter efter olie, vejr og vind.

Hvordan kan man hurtigt og effektivt få rene og fine fendere igen?

Du kan bruge acetone, det er yderst effektivt og billig, men med tiden vil det tære og ødelægge dine fendere, hvis kvaliteten af gummien ikke er god. Du kan eventuelt forsøge dig på et lille stykke af fenderen først, inden du giver dig i kast med det resterende. Brug en blød klud til at påføre acetonen. Holde øje med om acetonen æder det øverste glatte lag af fenderen, hvis det er tilfældet – stop behandlingen med acetonen og brug fenderrens i stedet for.

File 213   File 214

Der findes på markedet flere produkter til afrensning af fendere. Den billigste koster på tilbud cirka 50 kroner og den dyreste en 200 kroner seddel. Men fremgangsmåden er ens, påfør fender renseproduktet med en ren klud eller blød børste for at fjerne dybe mærker og urenheder. Vask og gnub fenderens overfladen til den er ren og skyl efter med ferskvand. Tør efter med en ren klud.

 

Nogle producenter anbefalder, at man efterbehandler fenderen med et plejeprodukt, der skulle give fenderen en smudsafvisende film – og derved sikre en ren fender i længere tid. Alternativ kan man jo blot gentage behandlingen ved hver sæson start eller efter behov .

Hvis du har problemer med at komme ind i alle kroge af fenderen, kan du med fordel bruge en lille pensel til at rengøre med. Men hvor om alt er, så er det stadig knofedt og omhyggelighed, der gør forskellen. 

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Trine Søes billede

Jørgen Lerchedahl Petersens billede

Selvom man bruger acetone til at fjerne neglelak med, er det ikke tilrådeligt at stå med fingrene idet. Acetone er et organisk opløsningsmiddel og bør omgås med megen forsigtighed.
Venlig hilsen
Jørgen

Dani Schulzes billede

Godt tip!
Man kunne også bruge vores Fender Cleaner

SY Arhaikas billede

Jeg har opnået er rigtig godt resultat med brun sæbe og folie (-:

vagn bøgely sørensens billede

Grundrens som bl.a købes hos farvehadleren til under 50 kr. klare fin opgaven. Bare følg avisningen på flasken.

Annonce