Lystsejler fundet i god behold

Trine Søes billede
0
Din bedømmelse: Ingen

Den 67 årige lystsejler Bruno Dreischel var fredag eftermiddag sejlet ud fra Ballen på Samsø med kurs mod Øster Hurup i Østjylland. Lørdag slog den 67 åriges familie alarm, da de ikke havde hørt fra Bruno, og ikke kunne komme i kontakt med ham.

Større eftersøgning efter Bruno

Først søndag eftermiddag var der gode nyheder til familien. "Manden er blevet fundet. Hans båd lå og drev i farvandet mellem Anholt og Læsø. Han var formentlig slet ikke klar over, hvor heldig han har været," udtaler Stabschefen ved Søværnets Operative Kommando. Helikoptere, jagerfly, skibe og miljøovervågningsflyet Challenger har deltaget i eftersøgningen efter manden, der blev meldt savnet lørdag formiddag.

Den uheldige sejler har drevet rundt i båden, der er relativt ødelagt efter de mange timer i Kattegat, hvor vejret var råt og ubarmhjertigt. En del af mastens wirer er knækket, storsejlet er flænset i stykker og motorstop har gjort det umuligt at styre båden, der har været overladt til naturens luner.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med Bruno, siden han lørdag morgen klokken 5 forsøgte at ringe til sin kone fra sin mobiltelefon. Men der var ikke dækning ude på havet. Bruno havde også affyret de ombordværende nødraketter, men ingen havde set dem.

Reddet af havfrue

Det var Søværnets skib "Havfruen", der fandt Bruno drivende rundt i bølgerne søndag eftermiddag. Familien er blev efterfølgende underrettet om, at Bruno er i god behold. Den nu reddet sejler sejlede rundt i en 30 fods sejlbåd af modellen Venø 40, som bærer navnet "Esperanta". Bruno blev efterfølgende fløjet en tur på Aalborg Sygehus til et check.

Annonce