Ice.net skifter navn til net 1

Trine Søes billede
3.666665
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 3.7 (3 stemmer)

Sejlnet var rundt på Både i Bellas stande, og her faldt vi over en stand, der udbyder internet til sejlere. Der var godt nok ingen sælger på standen, vi kunne spørge, men vi kunne alligevel hurtigt konstatere, at der er tale om internetudbyderen Net 1 - tidligere har kendt som Ice.net.

Samme indhold - ny indpakning - sådan kan internetudbyderen Net 1 bedst beskrives. Sejlnet har tidligere kigget på internetudbyderen, der dengang hed Ice.net. Vi var mildest talt langt fra begejstret for både deres ustabile internet og manglende kundeservice. Nu lader det til, at Ice.net prøver at gemme sig bag et nyt navn.

File 3102

Måske var det de mange dårlige anmeldelser, der gjorde et navneskifte nødvendigt?

Ice-net eller nu Net 1 reklamerer overfor sejlere flere steder - blandt andet på Både i Bella og diverse bådmagasiner. Internetløsningen er den samme, du kobler op til internettet via en router. Dog er routeren blevet en anelse billigere, og koster nu den nette sum af 1199 kroner - derefter kommer abonnement og oprettelsesgebyr. Det er en ret dyr pris efter vores mening.

File 3105

En forholdsvis stor router at have ombord for at få internet adgang

Sejlnet har tidligere skrevet: Samlignet med diverse sticks man kan få smidt i hovedet næsten gratis, synes vi, at routeren er dyr og ikke mindst uhandyet at have med på farten. Udover routerens pris er der et oprettelsesgebyr samt den månedlige afgift for trafikken. Vi havde desuden problemer med, at udstyret ikke virkede, og deres kundeservice er en by i Rusland. Du kan læs hele Sejlnets anmeldelse her.

Sejlnet er dog ikke de eneste, der har haft problemer med Ice.net/Net 1. Vi har fundet frem til følgende anmeldelser fra andre bruger på Trustpilot. Trustpilot er en hjemmeside, hvor brugere kan give firmaer anmeldelser.

File 3096

File 3100

Ikke ligefrem pæne ord Ice.net/Net 1 får med på vejen

Hvilke andre muligheder findes der?

Der findes heldigvis andre muligheder for at få internet ombord. Ice.net/Net 1 er en gammeldags og dyr måde at hente internettet ned efter vores mening.

Mange sejlere har allerede en smartphone, hvor et dataabonnement følger med. Det vil sige, at du ikke skal spekulere på, hvor meget data, du henter, når du er på nettet. Både Iphone og Android telefoner kan nemt omdannes til et såkaldt Hotspot. Det vil sige, at eksempelvis kan du koble en eller flere computere op på internettet via din telefon. Det er nemt og lige til. På den måde behøver du ikke et ekstra internetabonnement ombord på din båd. Du bruger udstyr, du allerede har anskaffet.

File 3107

Det er enkelt at koble computeren op til internettet via en smartphone

Er du ikke til smartphones, kunnet opkobling via USB stik være en løsning. Mange teleselskaber udbyder et internet USB stik. USB stikket sættes i computerens USB port, og vupti du er på nettet. Det er en forholdsvis nem og enkel løsning. Men hvis du har flere end en computer ombord, kræves der flere stik. Dermed er smartphone løsningen efter vores mening bedre. En USB stik løsning kan erhverves flere steder til omkring 99 kroner om måneden.

 

Foto: Sejlnet.dk

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Allan Lavridsens billede

de dårlige anmelder fortsætter

Mogens Stenderups billede

Efter at jeg har erfaret, at jeg ikke er den eneste, der har haft dårlige erfaring med Ice.net/Net-1, vil jeg godt komme med min advarsel/komentar.

Ice.net/Net-1 skal man holde sig langt fra,de har ikke styr på en sk.., for at sige det som det er.

Jeg opsagde mit abonement den 1. december 2010, efter udløbet af den 6 måneders bindingsperiode.

Grunden til min opsigelse var at det ikke er lykkedes at få mit USB modem D-50 til at fungere.
Jeg besluttede at købe Ice.net (det hed i jo dengang) bredbånd, bl.a. på baggrund af annonce i Bådbladet, hvori man påstod,” Bredbånd som fungerer langt langt ude til søs. Takket været en næsten magisk teknologi, strækker vores net sig til småøer, hvor andre ikke når ud. Desuden kan du sejle til Sverige og Norge og surfe på nettet uden det koster ekstra”. Det var næsten for godt til at det kunne være sandt.
Jeg betalte den 28. maj 2010 startomkostninger 823,00 kr. og efterfølgende har jeg skullet betale 6 gange 199,00 kr. = 1194,00 kr.
Jeg ærgrer mig over at jeg ikke fik opsagt mit abonnement inden for de 14 dages fortrydelsesret jeg havde ret til.
Set i bakspejlet var der ellers en alarmlampe der lyste. For da jeg mod tog mit modem installerede jeg det på min PC på hjemmeadressen. Installationen gik tilsyneladende som det skulle, men jeg kunne se at signalet var lille (1 bjælke). Jeg kontaktede kundeservice og fik her at vide at Middelfart ikke havde de bedste dæknings forhold, men det ville blive forbedret i løbet sommeren. Man var i gang med at udbygge med flere master. Jeg fik at vide at problemet muligvis kunne afhjælpes med en ekstern antenne. Jeg havde en elektronisk antenne på min sejlbåd, hvor jeg uden problemer, gennem et standart Tv-kabel og en USB- addabtor, kan modtage digital TV. Antennen skannede frekvenser fra 160 Mhz til 850 Mhz og da Ice.net har en arbejdsfrekvens på 450 Mhz skulle det nok gå. Jeg havde jo allerede bredbånd der hjemme.
Jeg fik båden rigget til men kunne ikke komme på nettet, men vi tog af sted på ferie og regnede med at det var de dårlige dækningsforhold omkring Middelfart der var årsagen.
Jeg konsulterede kundeservice flere gange for at få hjælp til få løst problemet uden held. Jeg er ikke duperet over den hjælp jeg fik af kundeservice. Hjælpen bestod i at jeg skulle fjerne modemmet og så genstarte min PC og her efter montere modemmet igen. Det hjalp som regel ikke, så fik jeg at vide at jeg nok var i nærheden af en af de master de var ved at opdatere, så jeg skulle vente og se til næste dag.
Nu var det ikke sådan at jeg aldrig har været på nettet, men de gange jeg var på nettet, så blev jeg vippet af serveren på grund af for lang svartid.
På et tidspunkt mente kundeservice at der kunne være noget galt med modemmet, så jeg lå i Sæby i tre dag mens jeg fik ombyttet mit modem. Det gav ikke nogen forbedring.
Jeg var efterhånden så frustreret over ikke at kunne komme på internettet, så medens vi sejlede på Limfjorden, gik jeg i Ålborg ind i en 3-telebutik og købte et 3USB modem (7,2 Mbit/s Turbo3G). Det blev jeg rigtig glad for. Jeg har på intet tidspunkt haft problemer med at komme på nettet, når jeg ville.

Trine Søes billede

Det lyder som en rigtig skidt omgang du havde med dem Mogens.

Jeg bruger nu min Iphone til at komme på nettet fra. Kobler bare op via telefonen, så kan jeg surfe fra min computer - det virker perfekt.

Annonce