Helly Welly gummistøvler i en våd dansk sommer

Allan Lavridsens billede
5
Din bedømmelse: Ingen Gennemsnit: 5 (3 stemmer)

Det har været en sur våd sommer, og den eneste gode ting ved vejret har været, at jeg har haft gode muligheder for at teste mine nye gummistøvler. Som gammel soldat ved jeg at tørre og varme fødder er super vigtigt, når man er ude i naturen i længere tid. Der findes jo som bekendt ikke dårligt vejr, kun forkert påklædning.

Men kan det betale sig at bruge så mange penge på et par sejlergummistøvler? Gummistøvler fåes i mange forskellige udgaver og prisklasser, men fælles for dem alle er, at de skal kunne holde dine fødder tørre. Skal gummistøvlerne bruges til at sejle med, skal man også tænke på skridsikre såle og pasform.

De 2 yderligheder

Jeg har testet Helly Welly sejlergummistøvle fra Helly Hansen. Tech XP er Helly Hansens mærke, hvor der er øget fokus på vandtæthed og åndbarhed, samtidig med at det skal være velegnet til brug året rundt under de fleste vejrforhold. Men andre ord det er toppen af poppen indenfor sit felt. Det er også de dyreste gummistøvler, jeg har har haft - 1500 kroner, det er dyrt. Jeg havde tidligere et par fra Harald Nyborg til 128 kroner - og de var nok lige lovligt ringe. Gummistøvlerne fra Harald Nyborg holdt et par måneder, så var det slut. De gik op i limningen og blev utætte. Ikke en tilfædighed for jeg har faktisk haft 2 af slagsen...

Helly Welly sidder tæt på læg og fod, og så man står fast på dækket. Det er ikke bare dejligt for mig, men også min sejlmakker, der slipper for at lave MOB manøvre. Det er dejligt at kunne bevæge sig ubesværet i gummistøvler.

File 4711

Gummistøvlerne står fast på dækket - også når der er vådt

Min konklusion

Det bedste råd, jeg kan give dig, er først og fremmest, at du skal vurdere dit behov, før du styrter ud og køber dig fattig i udstyr. Skal du kun bevæge dig fra broen til kaffebordet i kahytten, når vejret er dårligt - så gå efter et par billige gummistøvler. Skal du bevæge dig på dækket, er det bedst med et par sejlergummistøvler, hvor du kan stå ordentlig fast - og er du på vandet længe er komfort også vigtigt. Fryser du, er du mindre opmærksom og sikkert heller ikke i godt humør. Så kan jeg anbefale, at du bruge penge på at få et par ordenlige gummistøvler. Helly Hansens Helly Welly er de dyreste gummistøvler, jeg har haft - men de er også de bedste.

En tanke til overvejelse. Mine gumminstøvler fra Harald Nybord til 128 kr holdt cirka 3 måneder - og Helly Welly koster 1500 kroner. Det vil sige, at du kan købe 12 x Harald Nyborg for et par Helly Hansen Helly Welly x 3 måneder. Lidt hurtig hovedregning siger mig, at du er ude i en overskudsforretning efter 3 år og har haft et par super gummistøvler i mellemtiden.

File 4712

Helly Welly er super behagelige, varme og sidder fast på foden

Der er selvfølgelig også et kæmpe felt af muligheder imellem de 2 yderligheder, men dem gider jeg ikke teste foreløbig - nu har jeg nemlig et par Helly Welly Smile

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
Jesper Hansens billede

Er enig med at man må have et par ordenlig gummirøjser ombord. Min erfaring siger også, at det kan betale sig at give nogle gryn for et par støvler, der holder lidt længere.

Ohøj fra Jesper

Birgitte Larsens billede

Min mand har faktisk et par magen til og han elsker dem. Vi har begge også haft de helt billige gummistøvler til at starte med. Det kan ikke betale sig i længden. De billige er heller ikke så varme, som de dyre.

Man får vel, hvad man betaler for - også med gummistøvler.

Annonce