Saltholm Øst

Allan Lavridsens billede
0
Din bedømmelse: Ingen
55° 39' 7.992" N, 12° 48' 0" E

Saltholm er Danmarks 21.-største ø, beliggende i Øresund 5 km øst for Amager og ca. 12 km fra Rådhuspladsen i København. Øresundsforbindelsen passerer øen ca. en kilometer mod sydvest. Øen er 16 km² og har højeste naturlige bakker på 1-2 meter over den flade strandeng. Højeste punkt er Harehøj (3 m over havets overflade). Træer er der så godt som ingen af, og øen har en flad strandeng, som oversvømmes i stormvejr, øen har derfor siden middelalderen primært været brugt til græsning. Cirka 1.000 køer græsser på øen om sommeren.

Øens fugleliv er et af Danmarks rigeste. I træktiden kan øen tiltrække omkring 70.000 fugle. 18.000 par fugle yngler hvert år på øen. Specielt skal nævnes edderfuglekolonien som ikke blot er Danmarks største, men også er den største i Nordeuropa. En lille sælkoloni er også en del af dyrelivet på øen.

(wiki)

Kommentarer

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.
bendsens billede

Hvis man ikke stikker så dybt, vil det være synd, hvis man på en god sommerdag ikke går ind til Barakkebroen og tager en gåtur og frokost.

Et par hundrede meter fra havnen har én af øens få, faste beboere, Hans Zimling, lavet et lille museum med bl.a. gammelt husgeråd, der har været brugt, da Saltholm var mere beboet og kalkudvinding holdt det lille samfund kørende. Der er også rester af nogle af de bomber, der blev kastet over øen under 2. Verdenskrig, fordi flyene ikke kunne lande med den ekstra last, de ikke havde afleveret.

Hans Zimling er altid god for nogle røverhistorier, når man besøger hans museum.

Der er ca. 1,6 meter vand i renden ind til Barakkebroen, den er smal, og man skal tage strømmen i Øresund med i beregningen, når man styrer ind.

Allan Lavridsens billede

Jeg har tilladt mig til tilføje din info til haveguiden Smile

Allan Lavridsens billede

Bendsen, godt tip

Barakkebroen
http://www.sejlnet.dk/havneguide/saltholm
Ankerplads tættere på Barakkebroen
http://www.sejlnet.dk/ankerpladser/saltholm-nordvest

bendsens billede

@ Allan: Jamen endelig - den lille guld-plet på Verdenskortet skal ikke løbes over ende, men den fortjener bestemt et besøg, hvis man ikke kommer og forventer en 7-11 butik på det første hjørne.

Indsejlingen kan være lidt drilsk - der er en for- og bagbåke, der skal holdes pinligt overet. I resten af kongeriget kan man blive grundejer på den blide måde - sandbund - på Saltholm river man kølen af, hvis man kvajer sig, det er samme kalk, som man har opført mange af de klassiske bygninger i Kbh. af, den flytter sig ikke lige, bare fordi en lystsejler kommer i vejen...

Annonce