Er havneplads-lejen faldet i pris de seneste år i din havn ?

maskinmesterens billede

Baggrund. DR skriver: Lystbådehavne lider under krisen. Der er masser af ledige bådpladser. 10 procent af den samlede bådpark er til salg. Når udbuddet er højt og efterspørgsel er lav, plejer prisen at falde. Men gør den så det ? http://www.sejlnet.dk/grupper/sejlnet-gruppen/post/lystbaadehavne-ramt-a...

Valgmuligheder

Registrer dig for at stemme !

Kommentarer

HOs billede

okay - 100% siger en stigning - det er da meget godt Smile

Jacob Laugesens billede

Det ville ellers være rart med et prisfald. Men jeg tror ikke meget på det.

Allan Lavridsens billede

Hvis man giver op på forhånd sker der med sikkerhed ikke noget. Jeg har tænkt mig at kontakte FLID og høre deres forklaring. men vi skal ha noget data først.

John Kirkegaards billede

Ringkøbing havn er steget mellem 50 og 75 %

Christian von Leck Østergaards billede

Fy for pokker! Det var forhåbentligt billigt før...

Bent Hansens billede

Jeg har lige for nysgerrigheds skyld tjekket prisstigningen i Bork havn, og den er altså kun blevet til 10 % nemlig fra 187 kr pr. kvm til 205 kr pr kvm, og det samme gælder for Ringkøbing og Stauning havn da disse tre er lagt sammen under Ringkøbing Skjern kommune, så Hvor John Kirkegaard får de 50 - 75 % fra ved jeg ikke, det stemmer i hvert fald ikke overens med det kommunen opgiver og det jeg har betalt efter samme kvm pris for 2012 i forhold til 2011. De oplyste priser er inkluderet to kranløft om året.

At vi så yderligere kommer til at betale for forbrug af strøm er en anden sag, det kommer til at kører efter et eller andet kort system som er ved at blive implementeret sammen med nye strømstandere. Kw prisen er efter normaltaksten i kommunen.

HOs billede

Når det sker en omlægning af takstberegning, vil det selvfølgelig give store udsving.
Netop i Ringkøbing har det været mange "næsten gratister" og mange der har betalt for andre.
Så det har nok været store stigninger for de som har haft lejen for billig før omlægningen. Smile
Citat:
3. I Jollehavnen i Ringkøbing er der i øjeblikket 53 både, heraf ca. 12-13 smakkere og 1
bornholmerbåd. Alle både i jollehavnen betaler samme bådpladstakst, en meget lav
takst sammenlignet med de andre 2 havne. Som konsekvens af takstharmoniseringen
skal der fremover betales efter bådens areal, opmålt på bredeste sted som
længde gange bredde + fast afgift.

Læs hele redegørelsen her:
http://kortlink.dk/bgpu

John Kirkegaards billede

Jeg betalte 4746 kr. for min båd sidste år og 7456 i år, så det snerper der op ad. Jeg ved ikke hvorfor at jeg det er steget så meget, da det jo er samme kvm. Måske man skulle tjekke om der er lavet en fejl!!

Bent Hansens billede

Jeg har for en sikkerheds skyld tjekket prisen fra 2010, og den er den samme som for 2011, altså ingen stigning, Det der undre mig er at det er den samme kommune og at priserne de sidste par år ikke er steget, stigningen kom først i 2012, og efter hvad jeg kan se ud fra deres takstblad er priserne ens, men det burde da være let at kontrollerer prisen som du er sat til, ud fra takstbladet, og jeg ved af erfaring at kommunen sagtens kan lav fejl, så den vil jeg lige tjekke en ekstra gang. Hold også øje med om det der står i kontrakten passer med det du har bestilt, altså om du betaler for optagning og isætning, og om du har gjort det de andre år, for har du ikke betalt for optagning og isætning de andre år kan jeg godt forstå at prisen pludselig er tårnhøj. Finder du fejl, så kontakt Rita Thomsen på kommunen, det er hende der sidder med sagerne.
Så vidt jeg kan regne ud har du fået en stigning på omkring 57 %, men det er jo også meget, bare det giver anledning til at tjekke hvad du får og betaler for.

jkanterss billede

Det er vel ikke så overraskende at prisen stiger når antallet af sejlere falder. Udgifterne er der stadig og pengene skal ind ellers går havnen konkurs.

Jeg tror vi kommer til at se en del konkurser de næste 10 år og reduktion i servicen for at holde udgifterne nede

Annonce